Behandling af trægulv - Giv nyt liv til et gammelt gulv

Af

Opdateret d.

Det er vigtigt at holde sig opdateret på behandling af trægulv, hvis du ønsker, at dit gulv skal holde i mange år fremover. God vedligeholdelse af et gammelt gulv er essentielt for både udseende og holdbarhed, hvorfor det er en god idé at sætte sig ind i sæbebehandling, oliebehandling og andre tips og tricks til smukke gulve.

Behandling af trægulv

Der findes forskellige metoder til behandling af nyt eller nyslebet trægulv. Hvad du bør vælge afhænger naturligvis af, hvordan du ønsker at finishen skal være. Vi vil gennemgå de forskellige behandlingsmetoder nedenfor, herunder sæbebehandling og oliebehandling, så du kan få et samlet overblik over, hvad behandling af trægulv omfatter og kan give af forskellige oplevelser.

Et gammelt gulv kan få et helt nyt liv, hvis det får den rigtige behandling. Derfor er det også vigtigt, at du husker løbende behandling af gulve gennem årene, så du kan få så meget ud af det som muligt.

Sådan behandler du dit trægulv - nyt som gammelt

Som nævnt, så findes der forskellige former for gulv behandling. Dette indebærer blandt andet behandling med olie, med sæbe, med lak samt med lud. Dog vil der altid først skulle foretages en slibning, så gamle rester, ujævnheder og skidt fjernes inden behandling.

Oliebehandling

Behandling af trægulv med olie er en populær tilgang, da man får et flot, naturligt udtryk og en varm glød til sit gulv. Desuden giver olie også en del styrke til træet, så det kan modstå mere og være slidstærkt overfor belastning. Fordelen ved olie er, at man pletvist kan behandle, så hele gulvet ikke behøver slibning og oliering.

Sæbebehandling

Behandling af trægulv med sæbe giver et flot, rustikt og naturligt look til gulvet. Plankegulve med sæbebehandling vil fremstå ganske naturlige og være et rigtig godt valg til især ældre boliger. Derudover er der god vedligeholdelse i at sæbebehandle et gulv, da det gør overfladen mere hårdfør for blandt andet skidt.

Vær dog altid opmærksom på, at fordele sæben godt i en jævnt lag, når du behandler for at få det bedste resultatet.

Lakering

Skal du have et gulv med stærk overflade, så er behandling med lak det rette valg. Lak giver nemlig en slidstærk overflade, der både kan modstå hårdt slid og daglig brug i årevis. Hertil kan du vælge en mat, halvbland eller blank finish, som hver især har sit flotte udtryk. Et lakeret trægulv kan modstå skidt og snavs, og derfor er dette også et godt valg i forhold til rengøring.

Hvorfor er behandling af trægulve vigtigt?

Vedligeholdelse og dermed behandling af trægulve er vigtigt, hvis du ønsker at dit gulv skal fremstå pænt og holde i mange år fremover. Træ er et organisk materiale, og derfor ændrer det sig også med tiden. 

Du kan dog gøre meget for at holde det pænt, og sommetider skal der ikke meget til, før dit gulv ser næsten nyt ud igen. 

Vælg den rette gulv behandling

Valg af gulv behandling er essentielt at have styr på, når du skal igang med behandling gulve. Der er som nævnt både sæbebehandling, oliebehandling, ludbehandling, lakering og flere muligheder.

Der er dog stor forskel på, hvilket udtryk, dit gulv får. Sæt dig derfor gerne ind i de forskellige typer af behandling, der findes, så du er sikker på at få det ønskede slut resultat.

Giv gamle gulve nyt liv

Dine gamle gulve kan få nyt liv med den rette behandling af trægulve. Træ mister nemlig farve og glans med tiden, hvorfor de efter tid kan syne mere grå og kedelige, end da de først blev lagt. 

Dette kan du dog hurtigt komme til livs, prøv eksempelvis sæbebehandling gulv eller oliebehandling af trægulv. Hvor sæbe kan gøre udtrykket lysere, giver olie et helt andet look. 

Olie giver et lag til gulvet, der gør det nemmere at vaske og holde rent. Dog kan farven også ændre sig en del, alt efter type. 

Kontakt os

Er du i tvivl om, hvordan du bedst behandler dit trægulv, er du mere end velkommen til at kontakte os. Derudover kan du altid komme ud forbi vores showroom i Vedbæk, hvor vores rådgivere står klar til at besvare dine spørgsmål og se nærmere på dit projekt.

Vi har stor erfaring med behandling af trægulve, og vi deler gerne ud af tips og tricks, så du kan få det ønskede resultat. 

Typer af gulv behandling:

  • Sæbebehandling 
  • Oliebehandling 
  • Ludbehandling 
  • Lak