Mørkt trægulv - Få lagt et smukt nyt gulv til en god pris​

Med et mørkt trægulv får du et gulv med charmerende og unikke detaljer. De mørke gulve er populære i det moderne hjem.

Skab hygge og varme med et mørkt træ

Trægulv i mørkt træ skaber en varm og autentisk atmosfære i rummet. De mørke nuancer kan kombinereres med alle slags møbler og skaber et tidløst design. Med et nyt mørkt gulv giver du rummet et stilrent look og et udtryk, der emmer af hygge. 

Giv dit hjem et tidløst design med et nyt gulv, som går til alle slags møbler, uanset hvilken stilart, du ønsker. Et mørkt trægulv fås i mange varianter af træ, hvorfor der findes en type gulv til enhver smag. Desuden findes denne type gulv både i meget høj kvalitet og prestige udtryk til en dyrere pris, eller en billigere løsning til en lavere pris. 

Beskriv dit projekt og få et prisoplæg

Forskellige gulvtyper og træsorter

Hvis du vælger et nyt mørkt trægulv til dit hjem, er der mange forskellige varianter, du kan vælge imellem til en god pris. 

Først og fremmest er der flere nuancer af det mørke gulv, du kan vælge. Nogle trægulve har en brunlig nuance, imens andre mørke trægulve har en sort nuance. Med et nyt mørkt trægulv med sorte nuancer vil åretegningen stortset forsvinde, hvilket skaber en rolig og elegant stemning. Se også vores artikel om slidstærkt trægulv

Når du køber et nyt mørkt trægulv er der mange forskellige træsorter og varianter, du kan vælge i mellem. Hvilken type planke der passer bedst til dit hjem er meget individuelt, og afhænger af flere faktorer. Du kan både købe en meget eksklusivt træ, som vil have en dyrere pris, eller du kan vælge den mere almindelige type mørke træ, som kan købes til en lavere pris. Du kan også se mere hos Produkteksperten, som har os med i deres overblik over leverandører til gulve.

Valg og muligheder
Du har måske besluttet dig for at du gerne vil have et mørkt gulv i din bolig og ønsker nu at finde ud af, hvilke muligheder du har at vælge imellem. Hos os kan du finde mørkt trægulv i eg, uanset hvilken gulvtype, du er ude efter. 

Vi tilbyder både sildeben, plankegulv, chevron og hollandsk mønster, som alle fås i mørke nuancer, såvel som lyse. Nogle farver er mere kolde i tonen, hvor andre er mere varme eller rødlige. Det har hver sin charme og kan vælges ud fra resten af indretningen i hjemmet, så det komplimenterer møblerne bedst muligt. 

Plankegulv
Vores egetræs plankegulv har det bredeste udvalg af mørkt trægulv. Marone har en meget mørkebrun farve, der næsten er sort, hvor årerne er til stede, men er mere diskrete. Det er et perfekt valg til at skabe klasse og varme i et rum. 

Rosolare har et lysere men meget naturligt udtryk af mørkt trægulv. Det skaber ligeledes varme, men har et mere råt udtryk. Nero har en kold tone, som kan give associationer til vulkansk sand, med naturlige træåre. Dettte anbefales i rum med sollys, hvor det kan give et sofistikeret udtryk. 

Chevron
Både Rosolare og Nero kan fås som plankegulv, men også som chevron, som giver franske sildebens fornemmelser. Ferro, der fås som plankegulv, har en kold og grå tone og er et lidt lysere valg, ud af de mørke varianter.

Hvis du er på udkig efter et mørkt trægulv i jordfarver og gråtoner, er Vulcano et godt bud. Det har en boho-stil over sig, der også kan matche en industriel indretning. Denne variant er udover som plankegulv også at finde som sildeben, chevron og hollandsk mønster. 

Der er altså mange muligheder for at finde et mørkt trægulv, der passer til lige netop din bolig og dine drømme. Det er et spørgsmål om toner og nuancer, samt hvilken struktur, man ønsker. 

Læs også vores artikler om vinyl klikgulv, massiv plankegulv og trægulv eg her.

Behandling af mørkt trægulv

Der er mange måder hvorpå, du kan behandle et mørkt trægulv – både nyt såvel som gammelt gulv. Fordelen ved at behandle et mørkt gulv er, at du beskytter træet mod pletter, væske, snavs og slid. Med behandling af gammelt såvel som nyt gulv, vil du derfor øge holdbarheden og skabe en smuk overflade. 

Et mørkt trægulv kan være lettere at vedligeholde end et lyst gulv, da slid og mærker, der med tiden kan komme, ikke er lige så synlige på mørke gulve.  

Der er mange overvejelser at gøre sig. Skal du vælge lud, sæbe, olie eller lak? Hver form for behandling har sine fordele, og de adskiller sig på både resultater og pris. 

Ludbehandling er en forbehandling inden sæbe- eller oliebehandling. Hvis du har et nyt mørkt trægulv, som du ønsker skal bevarer sit elegante udseende, bør du ledbehandle det. Denne form for behandling kan sagtens gøres til en god pris.

Inden enhver behandling af et trægulv, hvad end det er mørkt eller ej, er det en god idé at rengøre gulvet forinden. For at gulvet ikke bliver behandlet med overfladesnavs, kan du med fordel støvsuge og vaske dit gulv, inden du går i gang med at behandle dit mørke trægulv. 

Læs også vores artikel om mal trægulv og trægulv tilbud her.

Sæbebehandling af nyt eller gammelt mørkt trægulv giver et flot og naturligt resultat. Sæbebehandling er især godt, hvis du har spor af ormehuller og til rustikke bræder, og der findes forskellige former for sæbebehandling, du kan vælge imellem. Du kan købe sæben hos nærmeste forhandler til en god pris.

Olie er den mest populære form for behandling, som skaber en smukt og slidstærkt mørkt trægulv. Oliebehandling giver en stærk overflade og vil øge holdbarheden i dit gulv.

Samtidig vil dit mørke trægulv se friskt og nyt ud i længere tid, hvis du husker at pleje det med olie, da det giver et shiny look, så træet undgår at se tørt ud. 

Der findes mange forskellige typer olie til hver sin pris. Her kan du eksempelvis overveje, om du ønsker en olie, der understreger træets fine struktur og åretegning eller en olie, der gør trægulvet nemmere at rengøre?

Du er altid velkommen til at ringe til os og forhøre dig om, hvilken type behandling af et nyt eller gammelt mørkt trægulv, der passer til dine behov og til din pris.

På denne måde kan vi i fællesskab sikre, at dit mørke trægulv holder bedst muligt og får det udtryk, som passer ind i dit hjem. 

Indretning med mørkt trægulv

Der er mange fordele ved et mørkt trægulv, også når man taler om indretning. Et mørkt gulv kan være med til at fremhæve andre dele af rummet, og det kan spille rigtig godt sammen med både lyse og sorte møbler, og så giver det en hygge, som ikke kan slås af andre typer trægulv.

Et mørkt trægulv kan især give et rigtig hyggeligt udtryk i efterårs- og vintermånederne, hvor de varme toner fra stearinlys eller måske endda fra din brændeovn eller biopejs, kan danne ramme om en lunefuld atmosfære. 

Har du en stor, flot og lys stue, hvor du skal have lagt nyt gulv, så kan du med fordel vælge et mørkt trægulv. Her får du nemlig mulighed for at omfavne den charme, som et mørkt trægulv har. Små, mørke rum fungerer mindre godt med et mørkt trægulv, fordi det mørke gulv kan tage en del af lyset i rummet, og er rummet meget lille, kan det gøre syne endnu mindre og mørkere.

Er du mest til et mørkt trægulv, selvom din bolig indeholder mindre rum, så kan du selvfølgelig sagtens vælge det alligevel. Du vil med fordel kunne tilføre dine rum andre lyse elementer som møbler, gardiner og interiør, der lysner rummene i din bolig op. 

Mulighederne er mange, og det meste kan lade sig gøre. Hos Luksustrægulve vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at finde dit næste gulv i mørkt træ. 

Mørkt trægulv og sorte møbler

Selvom vi i Danmark er glade for hvidt og lyst, så er mørkt trægulv alligevel et kanongodt valg. Her får du nemlig en masse hygge og charme i din indretning, som du ikke kan få på andre måder. Har du et mørkt trægulv, så kan du med fordel indrette rummet med sorte læder møbler, eksempelvis en sort lædersofa eller sorte spisebordsstole. Dette understøtter nemlig varmen i gulvet.

mørkt trægulv

Mørkt trægulv og lyse møbler

Ønsker du kontrast i din indretning, kan du med fordel vælge lyse møbler, når du skal indrette rummet med det mørke gulv. Dette kan både være lyst træ, der giver spil til det mørke, men du kan også vælge hvide møbler. På denne måde vil du kunne fremhæve både gulv og møbler langt bedre.

Masser af farver

Det gode ved et mørkt trægulv er, at det kan parres med et væld af farver. Ofte vil et mørkt trægulv have en flot, varm undertone, og derfor kan du med fordel bruge varme farver i din indretning – både på væggene, på tæpper, møbler og andre detaljer.

Så selvom du ønsker et mørkt gulv i træ fremfor et lyst, er du altså på ingen måde begrænset med hensyn til farvevalg i din bolig. Et mørkt gulv kan være lige så neutralt som lyse trægulve, og du kan derfor tilføre lige så mange farver, som du ønsker og i de nuancer, du allerbedst kan lide. 

Det er blevet meget moderne at inkorporere farver i indretningen derhjemme, hvilket især klæder et mørkt gulv. Hvide møbler kan virke som en stor kontrast til et mørkt trægulv, så her kan det være oplagt at vælge møbler, der har farvede ben eller overflader for at minimere kontrasten. 

Hvis man vælger sorte eller mørke møbler til et mørkt gulv, kan det gå to veje. Det kan give et super eksklusivt udtryk, men det kan også blive meget mørkt og dystert. Det kan derfor give et friskt pust til rummet, hvis der bliver tilføjet nogle farverige elementer, der bryder det mørke og tunge gulv. 

Hvis man ikke er så meget til møbler og andet interiør i pangfarver, kan sådan noget som grønne planter og farvede blomster også være med til at bryde rummets dybe toner. Planter klæder alle rum og alle former for indretning, så det kan man aldrig gå galt i byen med. 

Hvis du gerne vil kaste dig selv ud i at prøve med farver, kan du eventuelt starte lidt blidt ud ved at købe lidt mere simple ting i farver. Det kan være en stor beslutning at investere i et spisebord, en sofa eller andre møbler, så du kan med fordel starte ud med blot at købe tæpper, puder, malerier eller andet pynt i farver til at bryde rummet op.

Der findes også mange forskellige lamper i farver, som også kan være en perfekt måde at tilføre farve i hjemmet på.

Læs også om sildebensgulv og andre gulvtyper her på siden.

At vælge rigtigt

Det kan være en stor beslutning at vælge et nyt gulv til sit hjem, da det ikke er noget, man bare lige skifter ud igen, når man bliver træt af det. Det er en større omgang at få lagt nyt gulv, og det er heller ikke helt billigt. Vi vil derfor til hver en tid give vores bedste vejledning til dig, når du skal vælge et nyt trægulv. 

Vores dygtige personale står klar til at hjælpe dig med alle de forskellige beslutninger, du står overfor, når du skal vælge et mørkt trægulv. 

Ingen boliger er ens og alle har forskellige lysforhold, hvor forskellige gulve kan opfattes på forskellige måder. Det er derfor vigtigt at vælge det gulv, der passer aller bedst ind i din bolig, ud fra diverse faktorer. Vi er blevet nævnt i adskillige medier pga. vores marketing eksperter. Læs mere om os her.

FAQ Mørkt trægulv

Du kan med fordel vælge at behandle dit nuværende gulv med olie, hvis du ønsker et mørkt trægulv fremfor et lyst. Start dog altid lysere ud end ønsket, fordi du altid kan tilføje mere farve. Du kan også vælge en træsort, der i forvejen har en mørk farve og på den måde få et mørkt trægulv.

Et mørkt trægulv er altid et godt valg. I forhold til indretning er det en god ide at gå med et mørkt trægulv, hvis du har et stort, lyst rum. Mindre rum med ringe belysning vil dog ikke være det rette miljø, da gulvet da vil stjæle lys og gøre rummet endnu mørkere.

Der findes forskellige træsorter, som giver et flot mørk gulv. Træsorter som valnød, merbau og kirsebær er naturligt mørkt træ og derved vil de give skabe et flot mørkt trægulv. Du kan også vælge egetræ som mørkt trægulv og få det behandlet, så det bliver endnu mørkere.

Du kan både vælge at behandle dit gulv med lud, der hæmmer gulvets naturlige gulningsproces, så gulvet bliver mindre gult, med sæbe, så du bevarer gulvets naturlige farve og struktur, med olie, der giver et flot varmt udtryk, eller med lak, der bevarer gulvet og beskytter det.