Trægulv af eg - et langtidsholdbart valg

Af

Opdateret d.

Et trægulv af eg skaber et smukt og elegant look i dit hjem, og det er et sikkert valg, hvis du ønsker et gulv, der skal holde i mange år. Et trægulv af eg er lavet af solidt træ af en særlig kvalitet. Træet har en rig historie bag sig, da gulvet er blevet brugt i årtier.

Flotte trægulve af eg

Trægulve af eg er beundringsværdige af mange årsager og indeholder en smuk årestruktur. De naturlige mønstrer dannes, når egetræet vokser og ældes, hvilket giver dit trægulv et unikt udseende – med andre ord er et trægulv af eg altså meget forskellige af udseende, og man finder sjældent to trægulve, det ligner hinanden. 

Et trægulv af eg giver en varm og gylden nuance, og det er en klar favorit blandt danskerne. Denne form for gulv er blandt de varianter af trægulve, der holder i længst tid. Det er en træsort af hårdtræ, og gulvet forbedres med årerne.

Trægulv af eg til ethvert hjem

Udover at være et langtidsholdbart valg er det populære gulv også en type, der passer til ethvert hjem.

Du kan blandt andet få et trægulv af eg som plankegulv, hvilket er blevet et populært gulv i det moderne hjem. Planke trægulve skaber et stilrent og tidsløst look i dit hjem og har en behagelig overflade at træde på.

Du kan også vælge et sildebensgulv af eg. Denne type gulv skaber et eksulsivt og unikt look i dit hjem, og der er mange fantatiske ting ved et sildebensgulv. Dog er denne type trægulv i eg et dyrere og mere avanceret valg, hvorfor det kræver professionel hjælp af montere, hvilket vi hos Luksus Trægulve kan hjælpe med.

Vælg det rigtige trægulv til dit hjem

Der er mange ting, du kan overveje, når du skal have monteret trægulve i dit hjem. I nogle hjem er der særlige forhold, som der skal tages hensyn til, når du skal vælge blandt de mange trægulve.

Først og fremmest bør du overveje, hvor slidsstærkt du ønsker, at dit gulv skal være. De lyse sorter såsom fyr, gran eller birk er ikke ligeså slidstærkt som trægulve med eg, bøg eller ask. Hvis du skal have lagt trægulv i et rum, hvor mange mennesker opholder sig, kan det derfor være en stor fordel af vælge en udgave af eg, som tåler mere. 

Ud over trægulve af eg findes der også det populære gulv af ask. Asketræer giver et flot og stærkt gulv og skaber et harmonisk og roligt udseende, som passer ind i de fleste hjem. Ask har et brunligt eller rødligt skær, og strukturen i træet giver en unikt udseende. 

Blandt de stærke typer trægulve findes også bøg, som er et langtidsholbart valg. Bøg skaber en ensartet og gylden glød, som passer ind til både moderne og traditionelle indretninger.

Fælles for alle typer trægulve er, at de kan overfladebehandles på forskellige måder. Der findes mange typer overfladebehandlinger, som hver især giver et specielt udtryk i dit gulv. Hos Luksus Trægulve kan vi rådgive dig til, hvilken type overfladebehandling der passer bedst til dit trægulv af eg eller andet materiale.

Lad Luksus Trægulve hjælpe dig

Hos Luksus Trægulve er vi eksperter i at lægge trægulve af eg – hvad end du ønsker et plankegulv, sildeben eller chervon. Vores mange års erfaring gør os i stand til at rådgive dig til, hvilket gulv du bør vælge til dit hjem. 

Vi har hjulpet mange danskere med at skabe et elegant og kvalitetssikret gulv, og du kan altid kontakte os til en uforpligtende samtale om hvilket trægulv, du bør vælge.

Se også trægulv pris, mørkt trægulv og hvilke tilbud vi har her.