Chevron gulv - Et enestående fransk sildebensparket​​

Det eksklusive chevron gulv er en helt særlig type af parket, som, med sit mere markante mønster og udtryk, giver et elegant touch til det moderne eller minimalistiske hjem.

Beskriv dit projekt og få et prisoplæg

Chevron gulvet har gennem de seneste år vundet indtog på det danske marked, hvor interessen for det smukke parket med slideben bestemt ikke er faldende – tværtimod. Der er ikke så meget at sige til, at gulvet er så populært, da det er et utrolig flot valg, som både du og dine gæster vil nyde godt af at se og gå på.

Det helt særlige ved alle former for sildeben er, at det giver en luksuriøs følelse til et hvilket som helst rum. Det flotte, markante mønster er mere moderne end det traditionelle sildebensparket, og derfor kan det give et mere stilrent look, end traditionelt sildeben. Ikke nok med eksklusiviteten, er det også rigtig flot og elegant at se på.

Fremhæv dit hjem med chevron parket​

Der er mange gode fordele ved at vælge et chevron gulv, herunder især den effekt, som gulvet har på resten af rummets udtryk. Her taler vi naturligvis om den magiske effekt, som et fransk sildebens parket har på rummets møbler, vægge og farver, der får det hele til at fremstå meget lysere og mere eksklusivt. Så ønsker du et hjem, der emmer af luksuriøsitet, så er chevron gulv værd at overveje.

Du behøver ikke blot at anvende fransk sildebensparket gulv i stuen, som ellers er et klassisk sted for det smukke fransk sildebens parket. Det kan også med fordel anvendes i køkkenet, især hvis du har et stort køkken eller et stort køkken alrum, hvor der er plads til at lade gulvet med sildeben tale for sig selv. Har du et lyst eller hvidt køkken, er det en utrolig flot kontrast med et mørkt chevron parket.

Læs også vores artikel omkring mal trægulv og trægulv tilbud her.

Foruden køkkenet, kan du naturligvis også anvende chevron gulv i soveværelset, i entreen, så dine gæster møder det enestående gulv i det, de træder ind af døren, i spisestuen, eller sågar på badeværelset. Da fransk sildebensparket, typisk laves i den stærke træsort eg, vil det være slidstærkt nok til at klare brug i langt de fleste rum.

Vælg det rette mønster

Man kan gøre meget med et chevron parquet, som de kaldes så flot på fransk. Der findes nemlig mange forskellige størrelser af chevron gulv i vores kollektion, som du med fordel kan overveje at vælge imellem, når du skal vælge et parketgulv med mønster af fransk sildeben parket.

I mindre rum, eksempelvis i et soveværelse, kan det være en fordel at vælge et større mønster, fordi gulvet så ikke vil suge for meget af rummet, ligesom mørke farver kan have en tendens til. Her kan du med fordel vælge vores chevron gulv i en dimension som 850 mm x 140 mm, der giver en mønsterbredde på lige over 120 cm.

De større dimensioner giver rummet et mere roligt udtryk, på trods af, at der er mønster i gulvet. Dette er mange danskere glade for, fordi det netop understreger den nordiske stil, hvor simplicitet og rolige udtryk ofte er at foretrække. Det betyder dog ikke, at du behøver at følge disse.

Du kan nemlig med fordel også vælge at bruge et lidt smallere mønster, som vil fremhæve det flotte chevron gulv i dit soveværelse lidt mere. Dette kunne eksempelvis være et fransk sildebens parket og gulv med dimensionerne 600 mm x 140 mm med en mønsterbredde på små 85 cm. Her er mønsteret lidt mindre og mere markant.

Til de større rum, som en stue, et køkken eller større værelser, kan det være rigtig flot med et gulv, der har lidt mere spil i sig. Det vil sige et mønster, der er smallere i et fransk sidlebensparket.

Her kan du med fordel vælge et chevron gulv med et mønster i dimensionerne 450 mm x 140 mm, eller gå med vores aller smalleste mønster i dimensionerne 405 mm x 65 mm, der giver en mønsterbredde på kun lidt over en halv meter. Det giver et flot mønstret gulv, der gerne hiver opmærksomheden til sig.

Hvordan fungerer et fransk sildebens parket teknisk?

Hvis du skal pryde dit hjem med et fransk sildebensparket, chevron, indebærer det at placere dit trægulv i et mønster, hvor parketstaven (træ stykket) er skåret i en vinkel på 45 grader, så de kan støde sammen på midten. Hvor et “normalt” sildebens parket modsat ikke skæres i vinkler, men placeres med en lige tilskåret parketstav.

Mønsteret er stramt, eksklustivt og lækkert, da det grundet denne vinkel danner den lige linje ned gennem rurmmet, som netop er kendetegnet med chevron. Denne teknik trækker tråde helt tilbage til renæssancen, og du vil derfor sikre dit hjem et klassisk og stilrent look.

Du kan ligeledes få gulvvarme under dit trægulv, hvis dette er ønsket. Dette kan du teknisk vende med din montør før monteringen af dit nye, elegante egetræs gulv i dette mønster. Vi skræddersyr din løsning til dine rum og behov, så vi teknisk kan lave den bedste løsning til dig og dit hjem.

Vedligeholdelse af chevron gulv

Når du investerer i et flot, holdbart chevron gulv fra Luksustrægulve, ville det være synd at lade det forgå. Et gulv er noget, man benytter hver eneste dag, og derfor vil der også naturligt komme slitage. Men man kan ved hjælp af forskellige metoder forebygge og hindre, at sildebens gulvet slides i lige så høj grad eller lige så hurtigt.

For at passe bedst muligt på dit gulv med fransk sildeben parket, anbefaler vi til enhver tid, at du gør det godt og ordentligt rent jævnligt. Ved at støvsuge og vaske gulv ofte, vil du mindske slidet på gulvet, og på den måde holde det flotte chevron gulv i lang tid. Hertil anbefaler vi desuden, at du bruger en god trærens- eller sæbe, som er beregnet til netop den type træ, du har valgt.

Læs også vores artikel omkring trægulv pris og trægulv eg her.

Når du skal vaske dit chevron gulv, vil vi anbefale, at du anvender to spande – én med sæbevand og én med rent vand. Sæbevandet skal være den rigtige sæbe, og så skal doseringen naturligvis også være i orden. Bruger du rent vand til at vaske sæben af gulvet, vil du undgå at få et kedeligt gråt skær på dit ellers smukke chevron parket. Se også overblikket af fransk sildebens parket hos Produkteksperten.

Hvilken type trægulv passer bedst til dit hjem?

Der er mange overvejelser at gøre sig i forbindelse med udvælgelse af det rigtige type gulv – hvad end du ønsker et chevron trægulv eller noget helt andet.

Overfladebehandling:

Først og fremmest findes der mange typer overfladebehandlinger, der hver især giver dit chevron trægulv et unikt udtryk. Her kan du vælge mellem lakeret- olieret eller sæbebehandlet fransk sildebensparket. Hvis du vælger lakeret overfladebehandling, kan du vælge mellem klar lak, mat lak og hvid lak til et fransk sildebens parket. Den store fordel ved lakerede overflader er, at det er meget slidstærkt.

Du kan også vælge olieret overfladebehandling af dit chevron trægulv. Denne type gulv er knap så slidstærkt, men til gengæld vil du ved enkelte pletter kunne nøjes med at slibe og oliere dette område.

Alternativt findes der også sæbehandling af trægulve i bøg, ask eller nåletræ. Denne type overfladebehandling til et fransk sildebens parket giver en behagelig og blød overflade, som er meget rart at træde på. Gulvet er desuden meget modstandsdygtigt, dog mere modtageligt overfor snavs og vådt fodtøj.

Gulvets udseende:

Der er stor forskel på udtrykket i dit chevron trægulv, alt efter om du vælger en lys eller mørk overflade. Den lyse udgave er mest populær og går perfekt til tunge og mørke møbler. Det lyse gulv skaber liv og dynamik i rummet og har smukke, rene linjer.

Den mørke udgave er har røde eller brune nuancer, som giver ethvert rum personlighed og varme. Ydermere skaber et mørkt trægulv også en eksotisk struktur.

Flere typer trægulve:

Der findes både chevron gulv, sildeben, plankegulv og hollandsk mønster, og der er stor forskel på udtrykket i de forskellige gulvtyper.

Hvilken type gulv, der passer bedst ind i dit hjem kommer meget an på, hvilket udtryk du ønsker, dit rum skal have. Du kan med fordel besøge vores showroom, hvor du har mulighed for at se gulvet i virkeligheden og på et større areal, for bedst muligt at kunne vurdere, hvilken type du synes, der giver det pæneste udtryk.

Se flere typer trægulve

Som nævnt ovenfor kan du besøge vores showroom i Vedbæk, hvor du kan se flere typer af egetræsgulve, som du kan belægge i dit hjem. Foruden vores smukke, stramme chevron, fransk sildebens parket, finder du også de andre klassiske trægulv typer, sildeben, plankegulv og hollandsk mønster.

Mål, størrelser, nuancer og farver går derfor også igen ved disse mønstre og trægulvs typer. Det giver dig altså mulighed for at udvælge forskellige typer til dit hjem, hvor du kan have et sildebens parket i soveværelset, chevron i stuen og plankegulv i køkkenet, men alle i samme nuance og træsort – det er blot kreativiteten og fantasien, der sætter en stopper for, hvad du kan gøre.

Hvis ikke tiden er til et besøg i Vedbæk, kommer vi desuden også gerne hjem til dig og ser på dine muligheder og begrænsninger, inden du skal udvælge dit trægulv. Det kan være gavnligt med professionel vejledning både i forbindelse med den kreative udvælgelse, men også hvad angår planlægningen af forløbet og monteringen.

Vi prioriterer dine ønsker og mål for æstetik, og vi hjælper dig på vej til et smukt hjem med et fransk sildebens parket. Lad os inspirere og vejlede.

Meget mere om vores flotte gulve​

Er du blevet inspireret til at få en chevron gulv, eller er du måske mere til det klassiske sildebensgulv, er du mere end velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan derudover også slå din vej forbi Vedbæk, hvor du finder vores showroom.

Her kan du mærke, se og lade dig inspirere af vores udvalg og de forskellige materialer vi arbejder med. Vi tager gerne en snak med dig om dine muligheder, dine ønsker og hvordan et potentielt projekt kan se ud for dig. Det gælder uanset om det er chevron, plankegulv eller sildebensgulv.

FAQ Chevron gulv

Hvilken type trægulv er pænest?

Det er umuligt at svare på, hvilken type, der passer bedst i dit hjem. Du bør både overveje, om du ønsker chevron gulv, sildeben, plankegulv eller hollandsk mønster, men derudover også gøre dig tanker omkring overfladebehandlinger mm.

Skal det være mørkt eller lyst?

Der er stor forskel på udtrykket i gulvet, alt efter om du vælger et mørkt eller lyst trægulv. Et lyst gulv er det mest populære og sikre valg, der passer ind i enhver indretning. Derimod vil et mørkt gulv skabe eksklusivitet og ro, og så passer det f.eks. godt ind i soveværelser.

Hvad er det bedste trægulv?

Der er store forskelle fra træsort til træsort på, hvor hårdt, og dermed slidstærkt, træet er. Men da hårde træsorter generelt er mere slidstærke end de bløde, så er det noget du bør overveje, hvis du har brug for et slidstærkt gulv.

Hvad koster det at få lagt et trægulv?

Prisen på et trægulv er meget varierende, og afhænger af størrelsen på din rum. Desuden har mønsteret i gulvet også afgørende betydning for, hvad du skal betale for dit trægulv. Mønstre som chevron og sildeben er typisk dyrere end et simpelt plankegulv, da det tager længere tid at lægge og skære.