Plankegulv - Flot, massiv og eksklusivt trægulv i eg

Plankegulv af robust og massivt materiale er en sikker vinder, når du skal vælge nyt trægulv til din bolig. Det passer ind i ethvert hjem og bidrager til et autentisk udtryk, der sågar er slidstærkt og i høj kvalitet. De brede brædder, som plankegulve består af, giver mulighed for at bringe træets årer frem. Læs med om vores eksklusive trægulve.

Kollektioner

Når man skal vælge et gulv af massiv materiale til sin bolig, vil man formentlig gerne have, at det kan holde i mange år frem og ikke går af mode. Denne type gulv er et populært og tidløst valg, som du ikke behøver at bekymre dig om bliver forældet. 

Vores gulve er håndlavet 2-lags massiv egetræsgulv bygget på krydsfiner.

De forskellige nuancer i vores ege træsorter, kan give dit hjem forskellige udtryk alt efter hvilket, du vælger. Der er forskel på farverne og teksturen i træet, så det handler i bund og grund om, hvad dine præferencer består af. Man kan også behandle træet således, at det får en anden farve og andet udtryk, når det er lagt. Dette kan f.eks. gøres med hvid lud, olie eller lak, alt efter hvad man ønsker, det endelige resultat skal være. 

Egetræsgulv af eksklusivt eg

Når du skal vælge hvilken type plankegulv, der passer bedst til dit hjem og præferencer, er der forskellige muligheder at vælge imellem – herunder eg. Vores egetræsgulv er lavet af 2-lags massiv egetræ fra danske træer, og den type træ har en hel særlig kvalitet, og herunder har vi i vores trægulve en underplade og bund af bl.a. krydsfiner, som giver mulighed for gulvvarme. 

Plankegulve af eg er blevet et populært valg i det moderne hjem, og den fantastiske eg kan behandles på mange forskellige måder, hvorfor du kan vælge præcis den type efterbehandling, der passer til dine præferencer.

Trægulv af eg skaber en unik atmosfære i rummet, og materialet er behageligt og blødt at gå på. Vi bliver bedømt på vores forskellige trægulve rundt omkring i test og guides.

Plankegulve af egetræ sørger for et flot udseende og en lang levetid, og med Luksustrægulve.dk kan du altid regne med et flot resultat i årrækker.

Har du brug for et klikgulv i stedet? Så læs om vinyl klikgulv her.

Hvorfor vælge et plankegulv?

Der er flere gode fordele ved at vælge et plankegulv. Herunder findes der forskellige argumenter for og imod at vælge et plankegulve med materialet, massiv eg.

Et egetræs plankegulv har en flot overflade med træets egne og naturlige aftegninger. Derfor får du et flot naturligt udtryk i dit hjem, når du vælger et gulv med materiale af eksempelvis massiv eg. Desuden er et plankegulv næsten fuldstændigt uopslideligt, da det kan slibes utallige gange uden at nå i bund.

Desuden kan planker med 2-lags massiv eg monteres direkte på bjælker eller strøger, som giver et hulrum, der især er godt til at føre installationer, som el og varme. Med et 2-lags egetræsgulv som vores får du god mulighed for varme i dit gulv.

Trægulve er desuden både gode og elastiske at gå på, giver en god akustik til rummet samt giver et godt indeklima, fordi det afgiver og optager fugt fra rummet.

Indretning med plankegulve i massiv eg

Der findes et utal af gode grunde til, at du bør vælge et flot egetræsgulv til dit hjem, din arbejdsplads eller et tredje sted. En af de mest fremtrædende og åbenlyse grunde er, at et plankegulv i massiv eg er utroligt slidstærk, og derfor kan det også holde til, at man går både med og uden sko på det i mange, mange år.

Hos LuksusTrægulve er vores gulve håndlavet 2-lags massiv egetræsgulv bygget på krydsfiner, og ikke 100% massiv egetræ. Det giver bedre mulighed for gulvvarme.

Derudover, er det en rigtig god måde at bringe lys, farve og spil ind i et rum. Vælger du eksempelvis eg massiv plankegulv i farven Oro, kan du give en naturlig varme til rummet, da vi her har at gøre med en varm, naturlig træfarve, der glæder ethvert rumt.

Har du et rum, hvor lyset er begrænset, og du derfor søger noget mere lys og en følelse af et større rum, kan et lyst plankegulv være en god løsning. Vi tilbyder, hos Luksus Trægulve, forskellige plankegulve i lyse farver, herunder vores vores Caldo i en kold nuance, og vores Luna i en mere varm nuance.

Derudover kan du også vælge at skabe noget spil til lyse vægge, skabe mere varme eller gå den moderne vej med et egetræsgulv i en flot, mørk farve. Her kan du eksempelvis vælge vores plankegulv i farven Marone, som er en mørk farve, med en flot mat og kølig finish, som er flot i store, lyse rum.

plankegulv

Gulvet er levende

Når du vælger et plankegulv, er der forskellige ting, du bør overveje før, under og efter montering. Et plankegulv er nemlig levende på en sådan måde, at det arbejder i takt med fugtigheden. Det betyder også, at du skal tage forbehold for, at dine planker og brædder bevæger sig og bliver bredere med årstiderne.

Ved montering af dit plankegulv er det derfor vigtigt, at der tages forbehold for, at træet udvider sig i sommermånederne og under fugtige forhold. Modsat, vil et plankegulv trække sig sammen i tørre årstider. Derfor kan du også forvente, at dine brædder vil revne på grund af bevægelserne.

Synes du ikke om at have revner, kan du med fordel udfylde dem med fugeprofiler eller fugemasse i plast eller gummi, da dette giver træet mulighed for stadig at arbejde. Dette er således også værd at have in mente, når du drømmer om et plankegulv i massiv eg eller 2-lags massiv egetræsgulv.

Med vores egetræsgulv kommer vi dog gulvvarme-problemet til livs, som normalt kan være et problem ved de traditionelle massive egetræsplanker. Ved den understøttende bund modtager de gulve, uden at give sig.

Forskellige dimensioner

Vi tilbyder forskellige størrelser af plankegulv, alt efter, hvor brede planker vores kunder ønsker. De bredeste planker, vi har, er 2500×290 mm, som fungerer særligt godt til store rum. Det giver rummet et rent og flot udtryk, hvor træets årer kommer til sin ret. 

En anden dimension er i målet 2200×200 mm, som er valget mellem det bredeste og smalleste. Det er et alsidigt valg, der kan fungere godt til alle typer rum. De smalleste planker er i målet 1200×150 mm, der er perfekt til et mindre rum, hvor gulvet gerne må være lidt mere larmende. 

Når plankerne er smalle, giver det mere spil i gulvet, men du får stadig et trægulv i eg, der både er slidstærkt og autentisk. Det er det fantastiske ved plankegulve.

Eg i forskellige nuancer

Ligesom vi tilbyder forskellige størrelser af vores massiv plankegulv, har vi også forskellige farvede nuancer af vores egetræsgulv. Der er alt fra kolde til neutrale og varme toner i lyst eller mørkt. 

Vores lyseste farve kaldes Caldo og er et næsten hvidt trægulv, der kan lysne ethvert rum op. En anden variant, der også er lys, er Fango, som har en mere grå tone, der giver gulvet et mere groft udtryk. Hvis du er mere til den naturlige træfarve, som stadig er lys, er Luna et godt valg til dig. Det er lidt mere gulligt, men på en naturlig måde. 

Vi har også nogle varianter, der er lidt mørkere, som også stadig bibeholder træets flotte og naturlige teksturer. Det er farverne Oro, Vulcano eller Ferro, som på hver deres måde kan bidrage til et rustikt og naturligt udtryk til dit hjem eller kontor. 

Vores mørkeste nuancer er Rosolare, Nero og Marone. Marone er den mørkeste vi har, som har en varm og meget mørkebrun farve. Nero er lidt koldere i tonen og har et meget rustikt udtryk. Rosolare er lidt mere rødligt. Disse mørke farver af plankegulv i massiv eg, kan give et eksklusivt og hyggeligt udtryk i mange forskellige slags rum. 

Mørke farver kan dæmpe belysningen markant i et rum, og de vælges typisk til større rum, hvor gulvet ikke suger alt lyset ud af rummet. I et lille soveværelse kan det virke lidt dystert med et meget mørkt gulv, men det kan samtidig også bidrage til en hyggelig stemning. Det er smag og behag, så der er ingen rigtige eller forkerte valg, når det kommer til indretning.

Lad os lære dig lidt om de andre træsorter

Hos Luksustrægulve arbejder vi kun med egetræsgulv, men vi ønsker stadig at vidensdele med dig om, hvad de andre træsorter kan, og hvilke fordele forskellige typer har. Plankegulve bliver en mere massiv og holdbar løsning, hvis træsorten er slidstærk, og derfor har vi netop valgt vores version af eg massiv plankegulv, da det er noget af det bedste på markedet.

Det er blandt andet træsorterne fyr og ask, som vi herunder vil komme omkring.

Plankegulv af fyr

Plankegulve af massiv fyr er en type trægulv, som ældes med ynde. Fyr er behageligt at gå på, da det er en meget blød træsort. Med et trægulv af fyr får du smukke og holdbarer planker, som har et tidsløst udtryk, der ældes med ynde.

Der findes forskellige varianter af plankegulv i massiv fyr, hvorfor du kan finde præcis den type fyr, der passer til dine behov og dit hjem. Ydermere har du ved nogle forhandlere mulighed for at vælge mellem forskellige behandlinger af det smukke fyr, som hver især giver forskellige udtryk.

Den høje kvalitet og det tidløse udtryk i massiv fyr er desuden en prisvenlig løsning, set i forhold til andre træsorter.

Plankegulv af ask

Du kan nogle steder også vælge et trægulv af massiv ask, som stammer fra danske asketræer og giver et stærkt trægulv. Plankegulve af ask giver et roligt udtryk med dens brunlige og rødlige skær. Strukturen i trægulve af ask giver et unikt udseende og en styrke, som gør udtrykket i dit hjem harmonisk og roligt.

Med et plankegulv af massiv ask får du et trægulv, som med dens brunlige og rødlige nuancer giver et smukt trægulv med en unik struktur. Ønsker du et personligt udtryk i dit hjem, bør du overveje ask, men vi vil dog til enhver tid anbefale egetræ, da egetræsgulv er den klart mest slidstærke løsning.

 Ask har dog en særlig glød, som understøtter varmen og hyggelig stemning i hjemmet. Good House Keeping har også været ude og skrive en god guide, om hvilke gulve man kan vælge imellem.

Plankegulv af massiv ask kan behandles præcis, som du ønsker. Der findes forskellige varianter af ask, og forskellige typer behandlinger, som hver især giver et unikt udtryk. Læs også om sildebensgulv her på siden.

Plankegulv af lærk

Der kan være ganske store fordele ved at vælge at få lagt sit plankegulv i massiv lærk. Først og fremmest, har lærketræ et helt særligt udtryk, som giver varme og hygge til rum. Lærk har nemlig naturligt varme nuancer, og derfor er det også et lækkert materiale til både værelser og stue.

Dertil har lærk også et mere markant åremønster, som betyder, at dit plankegulv vil få en masse spil og et flot udtryk, som ikke fås ved andre træsorter, såsom fyr. Lærk er i familie med gran, og det kan da også mærkes på den gode kvalitet og slidstyrke.

Lærk er desuden også rigtigt godt til plankegulv, fordi det er et slidstærkt materiale, der både er modstandsdygtigt overfor slag og stød. Dog skal man være opmærksom på, at det også suger væsker rigtig godt, og derfor er det måske heller ikke det bedste valg i et køkken.

Så ønsker du et lækkert og lyst plankegulv med flot mønster i, så kan du med fordel vælge et slidstærkt lærketræsgulv. Vær dog opmærksom på, at det også er muligt at få lavet sit plankegulv i eg i lignende flotte lyse og varme toner.

FAQ Plankegulv

Et plankegulv er et gulv lavet af brædder i ét stykke. Dette giver et ensartet, luksuriøst og roligt udtryk til ethvert rum. Med et plankegulv med brede planker får du mulighed for at nyde træets naturlige aftegninger til fulde, men et plankegulv med smalle brædder er også både flot og funktionelt.

Der er mange gode fordele ved et plankegulv. Vælger du et massivt plankegulv, vil du opnå et bedre indeklima, bedre akustik og et behageligt underlag at gå på. Plankegulve er nemlig elastiske, og derfor er de rigtig gode at gå på. Desuden optager og afgiver træet fugt, som er godt for indeklimaet.

Når du skal have lagt plankegulv, kan du med fordel vælge træsorter som eg, bøg og ask, da de er robuste træsorter, der holder i mange år. Træsorter som gran, fyr og brik er flotte og lyse, men også både bløde og mindre slidstærke. Skal dit plankegulv holde i mange år, så tænk over dette.

Vil du gerne have et godt plankegulv, som holder i mange år, så er det en fordel at vælge massiv eg, bøg eller ask. Her får du nemlig en robust træsort, som er slidstærk, kan vedligeholdes nemt og som har en rigtig lang levetid. Med andre kan det det være en god ide at vælge massivt træ.

Kontakt en professionel rådgiver

Har du fået mod på at renovere din bolig med et eksklusivt plankegulv, men står forsat med undringer, spørgsmål eller betænktligheder ved projektet, så står vi med glæde til rådighed for spørgsmål og rådgivning.

Vi kan være med fra A-Z, eller blot hvor du har behovet. vi skræddersyer den enkelte aftale, så vi får dækket dine ønsker om et nyt gulv bedst mulig.

Kontakt os på tlf. 31323313 eller på mail info@luksustrægulve.dk.