Vinyl klikgulv i det moderne hjem

Af

Opdateret d.

Vinylgulv er en perfekt løsning til dig, der er på udkig efter en vandtæt og enkel gulvbelægning. Det moderne gulv er udstyret med en smart klik funktion, som gør, at dit næste klikgulv med vinyl kan lægges på rekordtid.

Vinyl klikgulv

Ud over at være hurtigt at lægge, egner et vinylgulv sig også de fleste steder i huset. Gulvet er meget nemt at rengøre og blødt at træde på. Det stilrene og minimalistiske design passer ind i de fleste moderne hjem og skaber et tidsløst look. 

Hvorfor vælge vinylgulv med klik?

Ud over at have et minimalistisk og tidsløst look, er et vinylgulv med klik også nemt at skifte ud. Med et klikgulv af vinyl kan du nemlig lægge gulvet direkte på det gamle trægulv, hvilket gør processen meget hurtigere.

Dermed bevarer du også det oprindelige gulv i dit hjem, hvis du en dag får lyst til, at det skal komme til syne igen. Desuden findes et vinyl klikgulv i utallige designs og farver, hvorfor der findes en variant til enhver smag. 

Hvis du en dag får lyst til at prøve et nyt look i dit hjem, kan du nemt og hurtigt fjerne dit vinylgulv med eller uden klik igen.

Hvad er et vinylgulv?

I dag er et vinylgulv med klik et populært valg i mange hjem. Klikgulv med vinyl kan på mange måder sammenlignes med linoleumsgulv. Det er et plastgulv, som fås i mange varianter og designs. Da det er et plastgulv, kan du frit vælge, hvor blødt du vil have det. Hvis det skal lægges på et børneværelse, er det særligt populært at vælge en mere blød variant. 

Et klikgulv med vinyl indeholder stoffer som råolie, klor, pvc og andre blødgørende stoffer. Det særligt attraktive ved et gulv med vinyl er, at du har rige muligheder for at vælge præcis det design, du ønsker. De kommer nemlig med mange forskellige udtryk og kan lægges i stortset alle rum. Desuden er det egnet i vådrum såsom bryggers eller køkken. 

Vinylgulv med eller uden klik er et slidstærkt og modstandsdygtigt gulv. Det egner sig derfor rigtig godt i rum, hvor der opholdes mange mennesker.

Klikgulv med vinyl?

Måske har du hørt om det smarte klikgulv? Det er nemlig et særdeles praktisk og nemt valg, når du skal have monteret gulv af vinyl eller andet. Et klikgulv lægges med lim, søm og skruer og er velegnet til dig, som ønsker at få klaret det hurtigt. 

Et klikgulv kan lægges i alle rum, og det kan monteres direkte ovenpå det gamle trægulv. På denne måde undgår du at skulle ødelægge det oprindelige gulv, og nedenunder dit nye vinylgulv med klik bevarer du stadig hjemmets oprindelige look. 

Selvom et klikgulv med vinyl er en nemmere løsning, kræver det stadig forberedelse. Det kræver en grundig proces at være sikker på, at alle mål i rummet er målt korrekt. Det kan i mange tilfælde godt betale sig at få professionel hjælp til montering af dit vinylgulv med klik for at sikre, at gulvet bliver lagt korrekt.

Vælg det rigtige gulv til dit hjem

Er du i tvivl om, hvilket gulv du bør vælge til dit hjem? Der er nemlig mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal vælge gulv – hvad end det er et vinylgulv med klik eller noget andet.

Hos Luksustrægulve.dk står vi klar til at rådgive dig i, hvilket gulv du bør vælge. Med vores store ekspertise og erfaring har vi en stor viden omkring hvilke slags gulve, der går godt til diverse hjem og ønsker. 

Vi lægger desuden mange forskellige slags gulve, og vi er eksperter i sildeben, plankegulv og chervon. Luksustrægulve.dk ønsker at skabe et elegant look i danske hjem, og med vores mange forskellige kollektioner har vi varianter til enhver smag.

Tag for eksempel et langtidsholdbart valg med trægulv af eg eller hør hvilken trægulv pris vi har.

vinyl klikgulv

Kategorier indenfor vinylgulv

Det særligt gode ved vinyl klikgulv er, at du har mulighed for helt selv at vælge det udtryk, der passer bedst ind i dit hjem. Der findes nemlig flere valgmuligheder i forbindelse med udvælgelse af det rigtige gulv med vinyl – både som klikgulv eller andet til dit hjem. 

Vinylgulv med ensartet overflade: Hvis du vælger denne type vinyl gulv, vil du opnå en blank og ensartet overflade. De findes i alverdens farver, hvorfor det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvilket udtryk du kan tillægge dit rum med denne slags gulv. 

Vinylgulv med klinke look: Denne type er meget populær, når der skal lægges gulv. Med denne type, får du et gulv, der ligner klinker – og de kan fås i flere forskellige farver og nuancer. Dette er især et populært valg på badeværelser og i køkkener, hvor man ofte ser det klassiske klinkegulv. 

Vinyl klikgulv med mønster: Ønsker du at skabe mere liv i rummet? Så er en variant med mønster det oplagte valg for dig. Der findes gulve med mange forskellige mønstre, som hver især er med til at give rummet et unikt udtryk. Du kan både vælge mere livlige mønstre, men også mere afdæmpede varianter. Valget afhænger selvfølgelig af, hvor du skal have lagt gulvet. 

Gulv med skaktern: Der findes også varianter med et klassisk skaktern. Denne type er mest populær i den klassiske sort/hvid udgave, men det kan også fås i andre farve, hvis du ønsker ekstra pang i dit gulv.

Vinylgulve med trælook: Du har også mulighed for at vælge et vinyl klikgulv, der har udseende som et klassisk trægulv. Dette er et meget populært valg, som passer perfekt ind i den moderne tidsånd. 

Med andre ord, findes der altså flere varianter af et vinyl gulv, hvad end det er som klikgulv eller ej. Hvis du er i tvivl om, hvilken type gulv, der passer bedst i dit hjem, kan du altid kontakte os. Vi vil med glæde dele ud af vores erfaringer. Her kan du desuden læse meget mere om os, og hvilke typer gulve, vi laver.

Alternativ til vinyl klikgulv

Er du ikke til vinyl klikgulv, men ønsker du alligevel et slidstærkt og praktisk gulv, har vi et andet forslag til, hvad du ellers kan vælge som underlag i din bolig.

Det er altid er godt valg at få lagt et solidt egetræsgulv. Det er både slidstærkt, da træsorten er af bedste kvalitet – dermed er prisen selvfølgelig også sat herefter. Skal dine gulve være ekstra langtidsholdbare, kan du med fordel få lagt planke- eller parketgulve, som ydermere pryder ethvert rum i en bolig. 

Med den rette håndtering samt behandling kan du sikre længere holdbarhed, og derfor kan det sagtens betale sig at investere i et dyrere og mere kvalitetssikret underlag, selvom det kræver lidt vedligeholdelse. 

Ønsker du desuden et sammenhængende og gennemført udtryk i dit hjem, kan det også være praktisk at vælge den helt rigtige træsort samt det rette udtryk fra starten. På denne måde behøver du ikke at udskifte en så elementær del af din bolig, som et gulv jo er, så ofte.

Et solidt trægulv kan altså ikke anvendes som et direkte alternativ til vinyl klikgulv, men det besidder tilgengæld andre fordele, som kan være værd at overveje inden, du investerer i dit næste træunderlag i din bolig. 

FAQ - Vinyl klikgulv

Vinyl er det bedste valg, når det kommer til at få en blød og behagelig overflade. Ligesom laminat, er det et godt valg, når du skal vælge gulv til områder, hvor der er ekstra behov for slidstyrke og vandresistens.

Et vinyl klikgulv er utroligt slidstærkt, og det kan derfor modstå mange års brug – og endda helt uden at miste sit flotte look. Du kan med fordel lægge vinylgulve i køkkener og badeværelser, da de er 100% vandtætte.

Et vinylgulv er både slidstærkt og nemt at rengøre – og så kræver det ikke meget erfaring at lægge et. Du bør dog altid sætte dig grundigt ind i processen, før du går i gang.

Man kan godt male denne type klik gulv, men kræver erfaring og ekspertise at skabe flotte resultater, og du skal forvente at skulle male det igen hver 3-5 år.