Gulvvarme trægulv - Elgulvvarme under dit sildebensparket

Af

Opdateret d.

Drømmer du om at kunne varme dine fødder på dit trægulv, når du bevæger dig ned igennem dit hjem? Så er det måske lækker gulvvarme, du skal have under dit trægulv. Heldigvis findes der løsninger på det meste, og da også på elgulvvarme under trægulv.

Gulvarme i trægulv

På sådan en råkold vinterdag, er det sidste, man har lyst til, at skulle træde ud af sengen og ned på et iskoldt gulv. Det er desværre realiteten for mange mennesker, og især folk med trægulv, fordi det, helt misforstået, er blevet fortalt, at man ikke kan have gulvvarme under trægulv, men det er faktisk ikke rigtigt.

Man kan sagtens have gulvevarme under trægulv

Du kan som udgangspunkt sagtens få installeret gulvvarme under dit trægulv. Dog skal du altid være opmærksom på, hvilken træsort, dit gulv har, da nogle træsorter tåler varme bedre end andre. Derudover er der også andre præmisser, du bør være opmærksom på, inden du igangsætter hele projektet med at få gulvvarme under dit trægulv.

Først og fremmest, er det vigtigt, at du får isoleret godt under gulvet, inden du installerer gulvvarme. Dette er for at undgå, at varmen ikke bare siver ned i fundamentet, men i stedet for bevæger sig opad og op i dit trægulv.

Fordele og ulemper ved varme under trægulv

Der er mange fordele at finde, ved at have gulvvarme i trægulvet. Herunder hører naturligvis, at det er rart at gå op og skabe en dejlig lun omfavnelse i hjemmet. Desuden, giver gulvvarme dit hjem et bedre indeklima, end den klassiske radiator. Dette er fordi, at radiatoren sender tør, varm luft ud.

Derudover, så optager gulvvarme ikke plads i rummet, da det findes undergulvet, og på den måde kan du undgå at skulle kigge på kedelige radiatorer eller andre varmekilder.

Der er dog også nogle ulemper, og det er at det kan være svært og kompliceret at lægge gulvvarme, især hvis du først skal brække gulvet op for at lægge det under. Det kan især i ældre boliger være en omfattende proces. Hertil kan dit trægulv gå i stykker, og så kan det hele jo have været lige meget.

Afslutningsvist, er det værd at nævne, at rum varmer langsommere op med gulvvarme, dog vil det starte fra fødderne af, og det betyder, at dine fødder, som ofte er dem, der bliver først kolde, er varme først.

Hvilket trægulv egner sig bedst til gulvvarme?

Træsorter som teak og eg, som begge er hårde træsorter, er mindst følsomme overfor de temperaturpåvirkninger, som gulvvarme kan give. Derimod vil en træsort som fyr være et mindre godt valg, da det er et trægulv, som ændrer sig med temperaturen.