Olie til trægulv - Gulvbehandlinger med træolie til gulv

Af

Opdateret d.

Hvis du anvender olie til trægulv, kan du sikre, at dine gulve beholder sin glans og smukke fremtoning. Samtidig plejer du træet, så det forbliver sundt og kan holde i mange år frem.

olie til trægulv

Gulvbehandlinger med olie skal gerne foretages med jævne mellemrum. På denne måde kan dit trægulv bedre stå imod skidt og snavs, som slæbes med indenfor. Hvad end du har et mørkt trægulv eller hvidolierede gulve, bør du behandle det i ny og næ.

Olie til trægulv - Den rette pleje til dine gulve

Vil du gerne pleje dine gulve på korrekt vis, er olie til trægulv et godt sted at starte. Hverdagsslitage er uundgåeligt, da gulve bliver slidte over tid, når man går på dem eller slæber møbler over dem.

Med den rette pleje kan du dog minimere skaderne, samt gøre gulvene lettere at rengøre og vedligeholde. Med olie til trægulv fremhæves det naturlige udseende, hvilket giver et flot resultat, hvor træet virkelig kommer til sin ret. 

Trægulve fortæller sin egen historie gennem årringe og mønstre. Det er derfor vigtigt at passe godt på dem, hvis du ønsker at bevare et flot finish. 

Se vores også vores monteringspakker

Anvend olie til dit trægulv

Der findes mange forskellige plejemidler til gulve, og er du i tvivl, kan du evt. kontakte din gulvlægger. De fleste trægulve har dog godt af olie, da det lægger sig som et beskyttende lag, der minimerer ridser og slitage. 

Til ethvert gulv i træ, der er oliebehandlet eller voksbehandlet, forhandler vi plejeprodukter, som du kan bruge til dit egetræsgulv. Skal du pleje og vedligeholde et færdigbehandlet trægulv, kan du bruge Jawor-parkiet koncentrat til din gulvbehandling.

Er dit trægulv voksbehandlede og trænger til en god omgang imprægnering, kan du anvende vores Jawor-parkiet plejeolie, som også plejer og vedligeholder dine gulve, så de fremstår nye og elegante.

Afhængig af hvilken nuance, tone og behandling dit gulv har, kan du anvende en plejende olie med eller uden farve. Hvis du, i din bolig, har hvidolierede gulve, kan du med fordel anvende en hvidpigmenteret olie, så dit trægulv bibeholder sin lyse farve.

Vores udvalg af trægulv

Størstedelen af vores elegante egetræsgulve, hvad end du vælger en mørkebrun eller grålig nuance eller en sart, lys tone, er overfladebehandlet med olie-voks, der fremhæver træets naturlige og smukke udseende. 

Det kræver løbende vedligeholdelse, hvorfor vi vil anbefale dig at købe vores plejeprodukter, der primært består af olie til trægulv. Hvad end du har et traditionelt plankegulv eller det herskabelige sildeben eller flotte hollandske mønster, kan du finde den rette pleje og vedligeholde dit gulv.

Du kan nemt og enkelt selv pleje dine gulve, ligesom du kan få leveret dit gulv, hvis du selv ønsker at montere det. Vi tilbyder forskellige monteringspakker på dit oliebehandlede gulv, så du helt selv bestemmer, hvor lidt eller meget arbejde, du vil lave, og hvor meget vi skal ordne for dig.


Du kan læse mere om vores produkter
her.

Sådan bruger du olie til trægulv

Du opnår det bedste resultat af olie til trægulv med et godt forarbejde. Dette er nemlig med til at sikre et mere modstandsdygtigt gulv, som holder bedre. 

Start med at rengøre dit gulv, så du undgår snavs og uhensigtsmæssige ting. Du kan også overveje at slibe gulvet, hvis det eksempelvis er behandlet med lak. Påfør herefter din olie til trægulv i et jævnt lag, og følg instrukserne på plejemidlet. 

Det er forskelligt, hvor længe produktet skal tørre, men det er vigtigt at overholde tørretiden. Fordel herefter overskydende olie ud, eller tilføj mere olie, hvis der mangler i nogle områder. 

Slut af med at polere gulvet, og husk at bruge en klud eller andet, som ikke fnugger. Træet skal gerne fremstå mættet og glansfuldt. Du kan også overveje at bruge en poleringsmaskine, hvis du ønsker et helt ensartet resultat. 

Gentag eventuelt behandlingen efter behov, og vent herefter et døgns tid, før du tager gulvet i brug.

Besøg os i dag

Er du nysgerrig på, hvilke trægulve vi forhandler, er du meget velkommen til at besøge vores showroom i Vedbæk. Her kan du få et indblik i nuancer, kvalitet, mønstre og pris samt se og mærke, hvordan gulvet føles.

Vi forhandler smukke trægulve, der vil pryde ethvert, nordisk hjem og bringe naturen indenfor. Vores priser er skarpe og gennemskuelige, og derfor kan du trygt købe dit trægulv hos os – endda med god samvittighed, da vi har respekt for naturen, og alle vores gulve er FSC®-certificerede.

Brænder du inde med nogle spørgsmål, om det er angående olie til trægulv eller vores produkter, kan du udfylde en kontaktformular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Men du er også meget velkommen til at sende os en mail på info@traegulve.dk eller ringe til os på telefon 31 45 33 01.