Parketgulv sildeben - Et elegant og praktisk gulv

Af

Opdateret d.

Det kan være en stor beslutning at vælge hvilket gulv, man skal have i sin bolig, da det er noget, man skal kigge på hver eneste dag og ikke er noget, man skifter så ofte. Derfor kan det være en god idé at vælge et gulv, der har et tidløst udtryk og er holdbart.

fransk sildeben

Sildeben er et populært, men også eksklusivt, gulv, der emmer af detaljer og stil i en bolig. Denne gulvtype er kendetegnet ved, at det kan fås i en bred vifte af farver og kornmønstre. Et gulv i sildeben er ofte et parketgulv, hvilket betyder at det består af flere dele lagt i mønster.

Almindeligvis består et parketgulv af tre lag, hvor det øverste lag er lavet af massivt træ, hvor de andre lag normalvis består af fyr, krydsfiner, spånplader eller gran. De forskellige lag har en vigtig funktion, som er det, der gør denne slags gulv praktisk, nemlig at lagene er med til at reducere fugtbevægelserne i gulvet.

Her hos Luksustrægulve kan du finde forskellige variationer af sildeben i egetræ, alt efter hvilket udtryk, du ønsker i dit hjem. Farverne minder måske lidt om hinanden på billederne, men når gulvet bliver lagt i et helt rum, kan farven have en afgørende betydning, for hele rummets udtryk og sammenhæng.

Mange muligheder med parketgulv

Et parketgulv består af mindre træstave, hvilket sammenlignet med f.eks. et plankegulv åbner op for en masse forskellige muligheder. Da det består af mindre stykker, kan man lægge dem i forskellige mønstre, som eksempelvis sildeben, mosaik eller helt lige.

Selvom det har et eksklusivt og smukt udtryk med et parketgulv i sildeben, så er det altså utrolig slidstærkt. Du kan derfor sagtens vælge denne type gulv, hvis du har en aktiv hverdag med børn eller husdyr, der løber rundt og leger.