Hvilken vej skal sildebensgulv vende? Find svaret her

Af

Opdateret d.

Sildebensgulv er et populært valg blandt mange danskere, når der skal lægges nyt gulv i hjemmet. Derfor er det da også vigtigt, at man vælger et godt gulv af høj kvalitet og naturligvis i den rigtige retning.

Kontakt Luksustrægulve på +45 31 32 33 13 eller info@luksustrægulve.dk 

hvad koster et sildebensgulv

Gennem de senere år har sildebensgulvet især taget sit indtog på det danske marked, og derfor fås det flotte gulv da også i flere forskellige størrelser, farver og kvaliteter, som du med fordel kan undersøge, inden du vælger og bestemmer dig for et gulv. Se eksempelvis vores store kollektion her.

Hvilken vej skal sildebensgulv vende?

En tommelfingerregel er, at gulvet lægges og vendes i den retning, som rummets primære lyskilde kommer fra. Det betyder altså, at har du vinduer på højre side, bør gulvets mønster pege denne vej, og ligeledes skal den gøre det samme mod venstre eller lige frem.

Dette er dog ikke en fastsat regel, og derfor vil du også kunne finde varierende svar på dette spørgsmål. Ofte kan det også være en god ide at vende dit sildebensgulv samme vej, som loftets brædder vender. Dette vil give et mere roligt og symetrisk udtryk i rummet.

Skab en illusion

Derudover findes der også forskellige tommelfingerregler i forhold til, hvordan man gerne vil opleve rummet. Ønsker du for eksempel:

  • Et breddere rum: Så bør mønstret lægges horisontalt i rummet.
  • Et længere rum: Så bør mønstret lægges vertikalt (parallelt med døråbningen) i rummet.
  • Et større rum: Så bør mønstret lægges diagonalt i rummet

Dette er bare tommelfingerregler, og derfor kan de ligeledes også vurderes til at være afvigende fra, hvad en gulvlægger vil anbefale. Rådfør dig derfor altid med den håndværker, der skal lægge gulvet, så det gøres på bedste vis. Det er dog i sidste ende altid dig, der bestemmer, hvilken vej dit sildebensgulv skal vende.

Interesseret i at vide, hvad slidebensgulv koster? Så læs mere her

Er det værd at gøre det selv?

Står du og skal i gang med at renovere, og samme omgang skifte dit nuværende gulv til et sildebensparket, så bør du derudover også vurdere om det er værd at få hjælp fr professionelle til netop opgaver som disse.

Det kan være, at du er begyndt og har spørgsmål om, hvilken vej skal sildebensgulv vende, eller har vendt hele gulvet modsat. Med professionel hjælp til dette kan du undgå disse problematikker og spørgsmål, og lave hele gulvet rigtigt fra starten.