Lægning af trægulv - På beton eller strøer til en god pris

Af

Opdateret d.

Har det længe været din drøm at få lagt et flot trægulv af god kvalitet, men har du været lidt i tvivl om, om det kunne betale sig, om du burde lægge det selv eller måske få nogle til det? Uanset hvad, så kan du her læse alt, hvad der er værd at vide om lægning af trægulv.

Lægning af trægulve

Hos Luksus Trægulve er vi eksperter i trægulve af høj kvalitet. Det betyder også, at vi både kan hjælpe med spørgsmål og forskellige overvejelser, der måtte være omkring lægning af trægulv, men også selve monteringen af trægulvet. Vi har nemlig et stærkt team af professionelle håndværkere til at lægge gulv, så det bliver lagt helt rigtigt.

Mange fordele ved et trægulv

Der findes mange gode grunde og fordele ved at vælge et gulv af massivt træ, når man skal have nyt gulv. For det første, er et gulv af træ, eksempelvis et massivt plankegulv, langt mere robust og bestandigt mod mekanisk slid. Derudover er træ en fornybar ressource, som giver en god og naturlig følelse til ethvert hjem.

Derudover er der en stor behagelighed ved trægulv. Dette gælder både i forbindelse med arbejdet med det, da det er nemt at håndtere og montere, men også fordi de næsten ingen gener for sunheden har, samt bevægelse på det. Det er nemlig både lækkert og let fjedrende at gå på trægulv, og derfor er det også en behagelig oplevelse at gå på.

Vigtigt at være opmærksom på inden lægning af trægulv

Helt inden du lægger det – ja, faktisk også inden du køber det -, er det vigtigt, at du undersøger, om det trægulv, du har udset dig, er klimastabilt og fremstillet til de klimaforhold, vi har i Danmark. Da luftfugtigheden svinger mellem sæsonerne i Danmark, kan det påvirke træet, så det trækker sig sammen og udvider sig, som i værste tilfælde kan betyde, at træet revner eller sprækker.

 Derudover er det en god ide at sikre, om samlingerne er vokset, når det kommer fra fabrikken. Dette er især en god idé at være opmærksom på, at træet ellers kan lave nogle meget høje og, for mange, irriterende knirkelyde, når man går på det.

Lægning af trægulvet

Når du lægger eller får lagt trægulv, er det desuden værd at være opmærksom på, om rummet har en sjov vinkel eller lignende, som betyder, at gulvet skal skæres til. Derudover kan små ting, som dørtrin, rør, radiatorer og andet, også hurtigt blive en gene i lægning af trægulv.

Der er også forskel på, om du får lagt trægulv på beton, på strøer, som fastmonteret eller som svømmende gulv. Ja, der er meget, man skal være opmærksom på.