Massivt trægulv - Håndlavet 2-lags slidstærkt egetræsgulv

Af

Opdateret d.

Ønsker du et holdbart og æstetisk gulv i din bolig, er et 2-lags massivt trægulv med krydsfiner bund en rigtig god løsning. Gulve i træ er både af høj kvalitet og kan holde i rigtig mange år, og samtidig skaber de et lækkert udtryk i ethvert hjem.

Hos Luksustrægulve monterer vi ikke den helt klassiske forståelse af et massivt trægulv, som indebærer, at det udelukkende er egetræsplanker. Vores egetræs planker er monteret med en krydsfiner bund, som gør gulvvarme muligt under træet. Bunden gør, at træet potentielt ikke giver sig på samme måde som et klassisk 100% massivt trægulv. 

De to minder visuelt meget om hinanden, men der er en mindre forskel på bunden ned mod dit undergulv. Kontakt os endelig for eventuelle spørgsmål.

Plankegulv, parketgulv, trægulv?

Hvad end du ønsker et plankegulv eller parketgulv, er der mulighed for at få monteret et gulv i solidt egetræ. Det kan tilføre et skandinavisk og råt look til din dagligstue, spisestue eller et af din boligs andre rum.

Et 2-lags massiv trægulv i eg er nemt at vedligeholde og ser luksuriøst ud, hvor end det er placeret i dit hjem. Trægulve i træ kan kombineres med mange forskellige typer af møbler, så du sagtens kan personliggøre dit hjem, selvom du ønsker et klassisk, flot plankegulv eller parketgulv i sildeben.

Du kan få et trægulv i flere træsorter, men hos Luksustrægulve går vi ikke på kompromis med kvalitet, og vi tilbyder derfor kun kvalitetsikret egetræ, der er et holdbart og elegant valg. Træet kan være behandlet på forskellig vis, og dermed kan du få et trægulv i netop de nuancer og mønstrer, som du ønsker til din bolig.

Læs også mere om sildebensgulv her.

Behandling af massivt trægulv

Du kan vedligeholde dine trægulve ved at støvsuge og vaske dem regelmæssigt og selvfølgelig pleje dem med de rigtige midler, når de trænger til en mere dybdegående behandling med sæbe, olie eller andet plejemiddel. 

Selvom et trægulv er slidstærkt, kræver det behandling for at vedligeholde sit flotte udtryk og holde i mange år. Dog er et 2-lags massiv egetræsgulv et sikkert valg og kræver ikke, at man er så påpasselig. Du kan derfor sagtens opfylde din drøm om trægulve i eg i de forskellige rum i din bolig helt uden bekymring. Og det gælder selvfølgelig både, hvis du ønsker et plankegulv eller måske et parketgulv. 

Hos Luksustrægulve står vores specialister og gulvmontører altid klar til at hjælpe dig med beslutningsprocessen, når du ønsker et massivt trægulv. Vi kan rådgive dig om alt fra behandling, mønster samt vedligeholdelse. 

Hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på et 2-lags massivt gulv i træ og krydsfiner bund, og hvis du skulle have yderligere spørgsmål, så kontakt os endelig i dag. Vi vil gerne sikre alle vores kunder det helt rigtige valg af trægulv. 

Du kan selvfølgelig få dine planker leveret, hvis du selv har lyst til at give dig i kast med at montere dit nye gulv i træ. Vi vil dog helt sikkert anbefale dig at få lagt gulvet af vores dygtige montører, der effektivt og professionelt forvandler dit hjem og opfylder dine drømme om trægulv.

Hvornår er trægulve massive?

Selvom man både kan få gulve i laminat, vinyl og finér, så er det alligevel kun massive trægulve, der er lavet af 100% træ og i et slidstærkt materiale, som holder i mange, mange år.

Trægulve er massive, når gulvbrædderne er lavet af hele trælameller med naturlige årringe. Ser man det i modsætning til et parketgulv, som består af flere lag, så er træet i massiv trægulv således ét stykke træ, og parketgulvet flere lag, som er sat sammen for at simulere et helt stykke træ.

Et egetræsgulv er således massivt, når brædderne er lavet af ét stykke træ, fremfor flere dele limet sammen til ét.

Fordelene ved et massivt trægulv

Der findes mange fordele ved at vælge at få lagt et gulv i massiv træ. Starter vi nedefra, så er et massivt trægulv udstyret med en krydsfinér bund, der understøtter gulvet nedefra, så det bliver mere stærkt, og som også betyder, at du kan lægge gulvvarme under gulvet, uden at du beskadiger træet.

Vælger du et egetræsgulv, vil du ligelede kunne få et utroligt slidstærkt gulv helt naturligt, da egetræsgulve er nogle af de stærkeste, på grund af træsortens hårde kerne og struktur.

Med et egetræsgulv kan du ligeledes bevare dit gulv i mange år. Dette kommer af, at dette trægulv massiv træ kan slibes ned flere gange og behandles på ny, så det står som nyt, når behøvet. Hertil kan du jo så vælge at få lavet en undergulvsbehandling, så det hele holder, eller få lavet en ny finish på dit trægulv – mere lyst eller mørkt.