Gråt trægulv - Se vores smukke gulv af træ i grå farve

Af

Opdateret d.

Drømmer du om et smukt, gråt trægulv, der kan skabe det helt rette udtryk i dit hjem, så skal du ikke lede længe. Der findes nemlig et væld af træsorter, som naturligt har en grå tone, der er utroligt flot i ethvert hjem. Du kan dog også finde behandlet træ, som giver den flotte, kølige, grå farve.

graat traegulv

Hos Luksus Trægulve kan du finde et flot trægulv af eg, som både er kvalitetssikret, slidstærkt og i mange flotte farver. Herunder hører naturligvis også et gråt trægulv, som er et populært valg i mange danske og nordiske hjem. Det giver nemlig en rolig stemning, men lidt til den køligere side, der ofte også kendetegner den nordiske stil.

Skab flotte rammer med et gråt trægulv

Du kan med et gråt trægulv skabe smukke rammer, der, som nævnt, omfavner den danske og nordiske indretningsstil og stemning. Ofte tænker folk, at man skal have et varmt gulv med en varm tone, men det er slet ikke nødvendigt, for stadig at kunne holde den hyggelige stemning i hjemmet.

Den grå farve på trægulv er med til at give det et koldere udtryk i hjemmet, men det er også et mere stilrent valg. Derfor kan det også være et rigtigt godt valg i hjemmet, hvor man ønsker høj elegance og stilrene linjer, som følger den danske og nordiske æstetik til punkt og prikke. Du kan også med fordel vælge et mere vildt mønster til gulvet.

Når man vælger en farve som grå til sit trægulv, der er en mere rolig farve, så kan man også med fordel vælge at pryde gulvet med et flot mønster således, at det lægges i et mønster som sildeben eller chevron, også kaldet fransk sildeben, som er to yderst populære valg. 

Også hollandsk mønster er rigtig flot i gråt træ, særligt i eg, som gerne holder længere end andre træsorter. Vil du dog holde udtrykket mere simpelt, så er et flot plankegulv jo naturligvis også et rigtig godt og roligt valg, som vil passe rigtig flot ind i mange hjem.

Find et gråt trægulv hos Luksus Trægulve

Du kan naturligvis finde et flot gråt trægulv hos Luksus Trægulve. Alle vores gulve er lavet i massiv eg, som giver den kvalitet og slidstyrke, som, vi mener, er helt essentielt.

Blandt vores fire kollektioner med lækkert trægulv i forskelligt mønster, finder du blandt andet sildebensgulvet, som også fås i fransk mønster, Bianco i flot lyst eg, med netop denne kolde undertone. Gulvet er ikke helt gråt, men kommer ganske tæt på. Chevrongulvet fås også i grå farver, herunder Fango og Caldo, der begge er trægulv med grå undertone. Få svar på hvad et sildebensgulv pris er her

Farven Caldo fås også i hollandsk mønster, som er et flot valg til netop dette mønster.

Ønsker du blot et simpelt, gråt trægulv, så kan du vælge vores plankegulv ligeledes i farverne Fango og Caldo, men du kan også vælge et lidt mørkere gulv med grålig understone, nemlig farven Ferro. Læs også mere om lyst trægulv her.

Fordele ved et gråt trægulv

Der er, som nævnt, flere gode grunde til at vælge et gulv med grå nuancer, hvis du alligevel er på udkig efter et smukt, æstetisk gulv i træ. Den grålige tone kan skabe rigtig fin sammenhæng i din bolig, og du kan tilsætte enhver form for farve og nuance hertil. 

Hvis du ikke har så mange møbler og andet interiør i dit hjem, der er lavet i traditionelle træsorter, vil et gråt trægulv ikke forstyrre. De grå nuancer giver nemlig ikke samme trælook som et plankegulv, eller et andet gulv i træ, som egetræ i farver som Vulcano og Oro.

Derudover vil ridser, skidt og snavs ikke være lige så synligt på et gråt trægulv, som på så mange andre former af gulv i træ. Gulve i grålige nuancer er derfor både hensigtsmæssige at berige sin bolig med, hvis du har en travl hverdag, hvor det nemt kan blive en anelse beskidt, men også for at skabe et elegant, nordisk udtryk.

Match dit trægulv med smukke møbler

Hvis dine gulve har et gråt look, kan du matche næsten alle typer af møbler og interiør til. Det grålige gulv har dog som regel en mørk og kold undertone, og derfor kan det være en god idé at tilsætte lyse møbler og andre varme elementer i din indretning.

Det ville se rigtig fint og nordisk ud at pynte hjemmet med hvide eller cremefarvede møbler, såsom en lædersofa eller en plysset stol, der kan danne rammerne om og sikre en hjemlig følelse.

Samtidig kan du tilføje varme og hygge med en hjørne-gaspejs, eksempelvis fra Luksus Gaspejs, eller anden slags pejs, der forbinder rummene i din bolig og som kan være et modspil til den kolde tone i et gråt trægulv.

Mulighederne er mange, og du kan på æstetisk vis sætte dit personlige præg på dit hjem ved at sammensætte møbler med dine yndlingsfarver, nuancer og materialer, til et gråt trægulv.