Sort trægulv - Pryd dit hjem med et helt mørkt gulv

Af

Opdateret d.

Vi danskere, og i særlig grad alle fra Norden, er vilde med et simpelt udtryk og produkter af høj kvalitet. Det udstråler vores designhistorik ligeledes, og det har da også gjort os kendte. Et sort trægulv er med til at understrege den mørkere side af simpelthen, den velkendte Nordic Noir.

sort traegulv

Det er ofte sort hvidt, når det kommer til at definere, hvad Danmark og Norden har at tilbyde. Der er nemlig mange ting, som ikke er særligt danske, mens andre, der i høj grad er det. Det kan måske virke atypisk, at vælge et sort trægulv, når vi danskere går så meget op i lys og hvide vægge, men et helt mørkt gulv, kan faktisk give netop det spil, som ofte mangler.

Indretning med sort trægulv

Det simple er ofte det, der kendetegner den danske stil, og stiller man det sort hvidt op, så er det typisk også sort og hvid, der angiver netop den designstil, som vi finder i Danmark. At bryde dette med et dramatisk billede, nogle flotte dekorationer, en farvet sofa eller en kontrastvæg i en flot, stærk farve er et rigtig godt valg.

Selvom de fleste hjem bærer præg af, at alle har hver deres stil, så er der alligevel også mange, der lever efter den danske og nordiske simplicitet. Her kan et sort trægulv være et flot, stilrent og måske også modigt valg, fordi det for mange er et fremmed valg, men bestemt ikke et dårligt et.

Mange kan være bange for, at et sort gulv vil tage meget af lyset fra rummet, men har du i forvejen hvide vægge og lofter, som mange danskere har, og måske endda også store vinduer, hvor lyset bryder ind, når solen skinner, så kan rummet sagtens bære det mørke, som et sort trægulv fører med sig. Måske du også ville kunne lide et mørkt sildebensgulv. Gå du med spørgsmålet hvilket sildebensparket skal man vælge? Læs med her

Du kan roligt indrette dit hjem med et flot, sort trægulv. Du kan med fordel vælge lyse møbler til en flot farvet sofa, flotte gulvtæpper, der både kan have farver, men også holdes simple – eksempelvis et hvidt, pjusket tæppe, som skabe varme og hygge.

Muligheder for et sort trægulv hos Luksus Trægulve

Hos Luksus Trægulve er vi også vilde med sorte gulve, og derfor skal det da heller ikke være en hemmelighed, at vi ville ønske, at flere ville det tage det flotte gulv til sig.

Vi har ikke et helt sort gulv, da det er svært at lave et egetræsgulv helt sort uden at male det. Og da vi mener, at de forringer kvaliteten at male gulvet, vil vi langt hellere kunne tilbyde et helt mørkt, næsten sort gulv i eg af højeste kvalitet.

Her taler vi naturligvis om vores flotte Marone plankegulv, der har en dyb, mørkebrun farve, der er utroligt flot, både i solskin og i almindeligt dagslys. Det tager ikke for meget lys, men skaber en flot varm grundflade, der komplementerer mange hjem.

Et andet rigtig flot trægulv, der har en flot mørk, næsten sort undertone, er Nero, som både fås som det simple plankegulv, men også som det franske sildeben, chevron. Dette er især et flot gulv i chevron, hvor mønsteret giver et elegant udtryk i rummet – se gulvet her.

Hvis du er interesseret i hvordan man behandler og rengører gulve, så kan du læse med her. Blandt andet kan du læse om olie til trægulve og sæbe til trægulve